02-05-18

Kiezen en delen

Themanummer: ‘Roar’ door Tom Odell

Now I'm floating like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero

 

Vorig weekend kwam mijn suikeroom op bezoek en hoewel ik met hem een speciale band heb, is zo’n bezoek toch altijd dubbel. Enerzijds ben ik blij om nog contact te hebben met een deel van mijn familie en zeker iemand met wie ik zo’n nauwe band heb gehad. Anderzijds brengt hij ook een stukje moeder met zich mee

Deze keer heb ik het aangedurfd om te vragen of iemand van zijn bezoekjes afweet. Blijkbaar niet, hij heeft het tegen niemand verteld. Dat was een opluchting, omdat ik vreesde dat mijn moeder hem anders zou grillen tot hij iets blootgaf. En hij kan niet goed weerstaan aan de paramilitaire technieken van mijn moeder. Toch voelde ik me heel naakt toen ik de vraag stelde, omdat ik een weervraag verwachtte, in de genre van ‘wat is er nu eigenlijk aan de hand?’ Maar die vraag kwam gelukkig niet. 

Het werd een gezellige namiddag en ik voel me altijd meer ontspannen na een uurtje of twee in zijn gezelschap. Ook al valt zijn bezoek iedere keer weer mee, toch blijf ik gestresseerd wanneer de nieuwe afspraak in het vooruitschiet ligt. 

-=-=-=-

Vandaag moest ik weer naar Brugge voor een bloedname, om te kijken of de behandelingen resultaat hebben opgeleverd. Het ging allemaal heel snel en binnen een maand heb ik de uitslag. Ik was al een tijdje aan het spelen met het idee om de inspuitingen in mijn nek stop te zetten, aangezien ik daar ten eerste geen baat bij heb, ze ten tweede heel duur zijn, en ik finaal de marteling beu ben. Ik wist niet goed of ik het zou doen, maar toen de verpleegster mijn ader prikte en me weeral pijn deed was ik het plots beu. Volgende week weeral op de pijnbank liggen: nee, danku. Ik wil van die stress en druk vanaf, en ik ben niet meer gemotiveerd om de behandeling verder te zetten. Ik heb dan al mijn moed bijeen geraapt en bij de secretaresse mijn afspraken afgezegd. Tegen de dokter zelf heb ik niets kunnen zeggen, die heb ik niet gezien vandaag. Ik ben blij met mijn beslissing, ik heb goed geluisterd naar mezelf en prioriteiten gesteld. Toppie. 

19:00 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.