10-04-18

Dieet - ik: 0 - 1

Themanummer: ‘You want it darker’ van Leonard Cohen

They're lining up the prisoners
And the guards are taking aim
I struggled with some demons
They were middle class and tame
I didn't know I had permission to murder and to maim

 

Het is gelukt! Eind vorige week werd mijn polariteit opgemeten en ik stond op min vijf, zoals voorgeschreven! Ik was zo tevreden en blij, en zelfs de dokter was verheugd en opgelucht. Er is nu een meting gedaan om voedselintoleranties in kaart te brengen, en er zijn er inderdaad enkele naar boven gekomen. Zo ben ik intolerant voor citrusvruchten, lactose, aardappelen, kaas, tarwe en varkensvlees. Met gluten moet ik ook opletten. Die eet ik beter niet te veel. Hoewel ik niet intolerant ben voor sla en rauw voesel wordt mij toch ten stelligste aangeraden om dat zoveel mogelijk te beperken en mijn groenten te koken of te stomen. 

Nu is het zo dat ik, om mijn voordeel uit voeding te halen, ik best zo yang mogelijk blijf eten. Ik ervaar er immers inmiddels de voordelen van en die wil ik in feite niet meer kwijt. Natuurlijk drink ik opnieuw een koffietje en een wijntje, maar op het vlak van voedsel ga ik toch redelijk streng blijven. Zo at ik zondag bij vrienden rauwe tomaten, burrata en asperges en als gevolg daarvan (allemaal zeer yin) liggen mijn darmen al twee dagen volledig overhoop. Ik voel me dan ook niet zo lekker. Een te hoge prijs om te betalen als je het mij vraagt.

-=-=-=-

Vandaag moet ik alweer naar Brugge voor een prolo-behandeling, met name inspuitingen in mijn nek om de effecten van mijn hernia ongedaan te maken. Dit is de derde keer dat ik ga, en ik begin er de baten van de voelen. Ik kan mijn nek beter roteren en hij is minder vaak stijf. Het is een hele onprettige procedure, en ik loop al een hele dan nerveus rond, maar het is wel de moeite (en het geld) waard. 

 

13:10 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

Post een commentaar