23-02-18

Nieuwe hoop

Themanummer: ‘Like a bridge over troubled water’ van Simon and Garfunkel

Sail on silver girl
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine
Oh, if you need a friend
I'm sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind

 

Op aanraden van een kennis ben ik bij een nieuwe arts ten rade gegaan ivm een aantal symptomen die me al lang achtervolgen en waarbij er nauwelijks beterschap optreedt. Deze zijn o.a. vermoeidheid, nekpijn n.a.v. een hernia, IBS (spastische darm), chronische maagontsteking... Mijn kennis is na lang zoeken bij deze arts terecht gekomen en hij heeft haar kunnen helpen - en zij was er erger aan toe dan ik. Dus ik heb al mijn moed bijeen geraapt - ik haat specialisten - en een afspraak gemaakt.

Eerst werd er bloed afgenomen en o.b.v. de symptomen werd er een fysiek onderzoek gedaan. De resultaten van het bloedonderzoek wezen o.a. uit dat ik met een post-viraal vermoeidheidssyndroom opgescheept zit. Dit betekent in mensentaal dat ik chronische klierkoorst en cmv heb en dat ik vol bacterieen zit die me moe maken en me vertragen. Om dat op te lossen zal ik toen baxters moeten krijgen met allerlei producten waarvan ik geen idee heb wat ze precies doen. Ook andere zaken zoals een overbelaste lever, Tietse reuma op de ribben en IBS zullen aangepakt worden. Ik moet veel (dure) supplementen nemen en tegen mijn hernia krijg ik spuiten in mijn nek die verdorie geen deugd doen. Mijn voedingspatroon zal tevens onder de loep genomen worden en ik zal een dieet opgelegd krijgen dat mijn symptomen zal verlichten.

MAAR... wat veel belangrijker is, is dat ik opnieuw hoop heb gekregen. Die arts is erin geslaagd om mij - Miss Pessimism - opnieuw te doen geloven in een minder pijnlijke toekomst. Een toekomst waarin ik misschien opnieuw in mijn kracht zal komen te staan en stilaan de energie vind om te beginnen schrijven - ik zeg maar wat. 

Het is een dure arts en geen enkele behandeling wordt terugbetaald, maar ik laat er graag alles voor staan en geef er volle prioriteit aan. Niks is zo kostbaar als gezondheid en als er werkelijk fysieke aspecten zijn die me nu tegenhouden en die opgelost kunnen worden, dan sta ik voor 100% achter de behandeling. 

Ik heb al heel lang niet meer durven hopen omdat ik zo vaak teleurgesteld geweest ben, maar ik heb de hoop teruggevonden en het doet me deugd. De kennis die me doorverwees is oprecht blij voor me, en mijn beste vriendini heeft zich nu ook aangemeld. Ik hoop van ganser harte dat ik via deze tip aan haar beterschap kan bijdragen. 

http://www.drdeconinck.be/contact

-> houd er rekening mee dat een eventuele afspraak wel een half jaar op zich laat wachten. Maar het is de moeite waard!

17:11 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, ibs, maagpijn, maagontsteking, vermoeidheid, hernia, cvs, cmv, klierkoorts | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.