11-12-17

Verzoeningspoging

Themanummer: ‘Rebel rebel’ van David Bowie

You love bands when they're playing hard
You want more and you want it fast
They put you down, they say I'm wrong
You tacky thing, you put them on

[CHORUS]
Rebel Rebel, you've torn your dress
Rebel Rebel, your face is a mess
Rebel Rebel, how could they know?
Hot tramp, I love you so!’

Ik heb beslist om opnieuw toenadering te zoeken tot mijn schoonouders en om te proberen een leefbare situatie te scheppen tussen ons. Dit zal het leven vergemakkelijken voor mezelf, voor mijn vriend en ik zal er ook veel uit leren. 

Stap 1: grenzen bewaken!

Dit weekend gaan mijn vriend en ik er een eerste keer samen langs om bij een tasje koffie wat bij te praten. Ik wil eerst mijn voelsprieten uitsteken en de temperatuur van het water voelen. Het belangrijkste hierbij is voor mij om mijn grenzen goed te bewaken, wat betekent dat ik dicht bij mezelf blijf en dat mijn kindje en ik hand in hand deze ontmoeting beleven. Ik ga naar hen toe zonder hoge verwachtingen, ik heb veel geleerd de voorbije jaren, ik ken mezelf stukken beter en ik heb een gezonde inschatting kunnnen maken van wat er vroeger fout liep. Ik kan en wil deze mensen niet veranderen, maar ik kan en zal er zelf wel op een andere manier tegenover staan. 

Stap 2: mijn vriend neemt de leiding

Aangezien iedereen nerveus zal zijn, is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk vrijgesteld word van moeilijke momenten zoals terug naar huis keren e.d. Daarom is mijn vriend mijn belangrijkste PiC (partner in crime) en wil ik op hem kunnen terugvallen om de leiding te nemen. Zijn houding en lichaamstaal zullen ook belangrijk zijn. Het moet duidelijk zijn dat hij aan mijn zijde staat, dat we een koppel zijn. 

Stap 3: mildheid

Aangezien iedereen wat last van stress zal hebben, is de kans op misverstanden groter. Daarom moet ik mildheid aan de dag leggen, zowel voor mezelf als voor de anderen. Er is rap iets verkeerd gezegd of verkeerd geinterpreteerd. Dit zal een moeilijke stap worden, en ik zal me moeten hoeden voor mijn IC. Ik hecht nogal veel (te veel) belang aan wat mensen letterlijk zeggen, en dat is vooral voor mij lastig omdat ik een olifant ben die de dingen lang met zich meedraagt. 

Stap 4: niet alles draait om mij

Ik ga proberen om te relativeren en niet alles op mezelf te betrekken, iets waaraan ik me makkelijk schuldig maak. Ik heb hierin al veel bijgeleerd, maar het blijft moeilijk.

Stap 5: ik ben goed omringd

Ik ben de laatste tijd goed omringd door hartelijke mensen die me het licht in de ogen gunnen. Dit heeft twee kanten: enerzijds geeft het me innerlijke kracht en relativeert het het belang dat mijn schoonouders in mijn leven hebben. Anderzijds ben ik al lang niet meer met moeilijke sociale situaties moeten omgaan en dat zal dus even wennen zijn. Mijn FT beval me aan om mijn lichaamshouding goed te verzorgen door rechtop te gaan zitten, schouders open, en mijn kindje mooi naast mij vast te houden. 

 

Normaal gesproken zouden we pas volgend jaar rustig aan opnieuw contact opnemen en de kerstperiode vermijden. Helaas hebben we gisteren het vreselijke nieuws gekregen dat mijn vriend zijn zus - de enige uit de familie met wie het klikte en met wie ik nog contact heb - de strijd tegen kanker in 2018 zal verliezen. Dit zal haar laatste kerst zijn en daarom wil ik er toch graag bij zijn. Ze woont momenteel terug bij haar ouders, dus ik zal haar een paar keer zien dit jaar. Hoe ik hiermee t.o.v. haar moet omgaan weet ik nog niet, maar bij mijn schoonouders wordt niks openlijk besproken, en dat is nu voor een keer een voordeel. Het geeft me tijd om ook die situatie af te tasten en een gepaste manier te vinden om erover te praten, als dat al nodig is. 

15:17 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.