06-12-17

Ondergesneeuwd

Themanummer: ‘Born to run’ van Bruce Springsteen

Oh-oh, someday girl I don't know when
we're gonna get to that place
Where we really wanna go
and we'll walk in the sun
But till then tramps like us
baby we were born to run

De voorbije twee weken zijn FUbaR geweest. Mijn Interne Criticus slaat me van ‘s morgens tot ‘s avonds bont en blauw, een domme verkoudheid kruiste mijn pad en ik ben enorm futloos. De FT voelt dat de energie in mijn lichaam niet vrijuit kan stromen en dat weerspiegelt zich in mijn leven als een gebrek aan emotionele schakering en nuance. Het lijkt wel alsof ik een slecht afgestelde radio ben die ruist en af en toe eens kort coherente muziek laat horen. 

Het spreekt voor zich dat ik van deze staat van zijn niet gelukkig word. In tegendeel, ik voel me ellendig. Ik heb nog steeds geen energie, voel me lamgeslagen door mijn IC en ik lijk wel door een moeras te waden ipv op begaanbare grond te stappen. Alles wat ik lees, zie en hoor schreeuwt me toe dat ik nutteloos ben, een waste of space, en dat ik waardeloos ben. De kers op de taart zijn dan de uitspraken van mijn vader die door mijn hoofd spoken zodra ik wakker word: ‘denk maar niet dat je iets bent’, of ‘je moet niet denken dat je beter bent dan wij’. Etcetera. 

Wanneer ik me zo depressief voel dat ik amper nog de moeite kan doen om buiten te komen, word ik een beetje bang en tegelijk opstandig. Ik ben toch wel iets waard, zeker? Waarom kan ik dat niet voelen? Wanneer ga ik eindelijk vriendschap met mezelf sluiten? Wanneer kom ik weer tevoorschijn uit deze verlammende periode? Dit houdt nu al weken aan, tijdens de fasciatherapie maken we ook geen vooruitgang en ben het stilaan beu aan het worden. Heeft diT met de aankomende kerstperiode te maken? Desensitiveer ik mezelf onbewust om de pijn aan banden te leggen? Ik weet het niet, maar het is misschien de meest voor de hand liggende verklaring van allemaal. 

Mildheid voor mezelf, dat heb ik nu het meest nodig.

14:59 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.