09-11-17

Orde en regelmaat

Themanummer: ‘Your love is my love’ van Whitney Houston

 

De voorbije week, sinds vorige woensdag, was een chaotische bedoening. Eerst had mijn vriend drie dagen verlof en de vierde dag, zaterdag, vertrok hij voor een week op zakenreis. Van een normaal week/WE-ritme was er geen sprake. Ik lijd daar snel onder, het ondermijnt mijn gevoel voor orde en mijn innerlijke rust. Typisch HSP zeker?!

Vandaag was de eerste normale dag waarop ik geen afspraak had en ik zoals gewoonlijk op donderdag met de hond op stap ging. Zo zalig. Ik voelde me vrij als een vogel. Zaterdag is mijn vriend terug, al ‘s morgens vroeg, dus het WE zal ook redelijk normaal verlopen. Heerlijk. Soms ervaar ik mijn leven als zo saai omdat ik elke week mijn vaste afspraken en ijkpunten heb, maar wanneer het dan een keer anders loopt mis ik mijn vaste routine heel snel. Een leuke vaststelling, want het betekent dat mijn dagdagelijkse leven me de rust en afwisseling biedt die ik nodig heb om goed te functioneren. Ik zal mijn IC voortaan het zwijgen opleggen wanneer hij weer komt aanzetten met kritiek op mijn routineuze leven.

-=-=-=-

Daarbij aansluitend heb ik ook een belangrijk besef gehad toen ik een maand geleden op de luchthaven zat te wachten op de vlucht naar huis. De omstandigheden waren echt hoogst irritant en ik moest moeite doen om me te beheersen. Ik probeerde aan een ‘happy place’ te denken, wat ik op zo’n momenten meestal doe. Mijn gedachten gingen naar de ochtendroutine in huis en hoe ik elke ochtend na het ontbijt in een comfortabel zeteltje zit met de krant in de hand en de hond op schoot. Plots besefte ik hoe dierbaar dat moment me is en dat ik er uitgebreider van moet genieten. Sindsdien doe ik dat en haast ik me minder. Ik blijf in tegendeel een beetje langer in de zetel zitten en trek de hond nog eens dicht tegen me aan. Heerlijk warm en zacht beestje, wat hou ik toch veel van jou!

15:32 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hsp, hoogsensitiviteit, routine, rust, regelmaar, ic, interne criticus | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.