31-07-17

Overprikkeling vermindert mijn draagkracht

Themanummer: 'The Inspector Morse theme' by Barrington Pheloung

 

De voorbije week was er een om snel te vergeten. Ik voelde me verloren lopen tussen mijn pogingen om mezelf uit de put te hijsen. Het lukte niet, al mijn gewoonlijke acties leidden nergens toe. Ik bleef balen, was erg moe en had veel last van schouder- en nekpijn. De IBS was dankzij de FT verbeterd, maar ook die keerde tijdens het WE terug. Momenteel zijn er vier factoren die op me wegen:
1. De nasleep van de EMDR - fysiek en emotioneel
2. Het afbouwen van de angstremmer
3. Het toeristisch seizoen dat drukte en lawaai met zich meebrengt
4. Mijn vriend die werk zoekt en de onzekere toekomst

Tja, zei mijn therapeut, je zou voor minder moe zijn. Dat is waar, maar wat ben ik daarmee vooruit? De FT (fasciatherapeute) zei me vandaag dat mijn buik volledig geblokeerd zit en niks loslaat. Emotionele constipatie. Het zou grappig zijn als het niet zo pijnlijk was. Ze voelde veel verdriet en ook frustratie omwille van het feit dat mijn leven is wat het is en dat ik niet in mijn kracht kom te staan en kan leven en werken zoals iedereen. Dat is inderdaad iets waar ik vaak zowel gefrustreerd als triest om ben. En soms ook razend kwaad. Omwille van het onrecht dat nooit rechtgezet kan worden. 

Los daarvan wil ik graag stap voor stap terug in mijn comfort zone glijden zodat ik minder afzie en mijn leven terug wat zinvoller aanvoelt. De pijn is een factor die me tegenhoudt, ze overprikkelt me constant. En ik snak naar september, wanneer het hier weer rustiger is en ik terug mijn leuke plekjes kan opzoeken die ik nu mis. Ik mis de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Maar mij in de drukte begeven heeft geen zin, het leidt enkel tot overprikkeling. En ik word de laatste tijd sneller overprikkeld dan vroeger.

Misschien zou het ook deugd doen als het eindelijk terug zomer zou worden. De grijze wolken wegen op me. Tijd zal raad brengen, en heling, hoop ik. 

18:40 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hsp, overprikkeling, emdr, trauma, ibs, verwerking | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.