13-06-17

Post-vakantie blues

Themanummer: 'What can I do?' Van Antony and the Johnsons

 

Mijn vriend en ik zijn sinds zondagavond terug uit zomervakantie en ik weet met mezelf geen blijf. Toen hij gisteren terug naar huis vertrok en ik hier alleen achterbleef, had ik het gevoel dat er een stuk uit mijn hart gerukt werd. Alsof er echt een scheur in kwam waar ik niks mee kon. 

Vandaag voel ik me leeg en triest. Het is alsof ik niet meer weet hoe ik mijn dagen vorm moet geven en opnieuw elementen uit mijn oude leven kan heropnemen. Ik ben bang dat mijn IC plots opnieuw de macht zou grijpen nadat ik er twee weken minder last van had. En welke elementen uit mijn leven wil ik terug opnemen? Wil ik ze allemaal terug of wil ik ook dingen anders doen?

Het huishouden overvalt me ook en opnieuw voel ik me overstelpt door wat ik allemaal zou moeten doen. Ik heb vanmorgen eindelijk de badkamer gepoetst na een paar weken van schuldgevoel. Dat lucht op, maar ik kan niet zeggen dat ik me beter voel. Integendeel, ik ben er moe van en mijn spieren trekken langs alle kanten. Zowiezo ben ik erg moe en slaap ik 's nachts lang zonder uitgerust te zijn; misschien normaal, maar toch ook raar na twee weken vakantie.

Zoveel vragen en ik zit wezenloos voor me uit te staren, wachtend op een antwoord. Het is warm buiten en zelfs na twee weken warm weer, heb ik last van de zon hier. Ik zit nu binnen en heb geen zin om buiten te zitten zweten.

Hoe geraak ik hier weer uit? Vanzelf waarschijnlijk, dag per dag. 

Gelukkig heb ik afgesproken met een vriendin en zit ik geen hele dag alleen thuis. Er eens over praten en dan mijn gedachten verzetten zal me deugd doen.

Ik vergeet voor het gemak ook dat ik een HSP ben en dat inspanningen zwaarder kunnen doorwegen en zeker emotionele veranderingen hun tol eisen en tijd vragen...

13:33 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.