16-05-17

Interne Criticus pest me. Help!

Themanummer: 'Help' van The Beatles

 

Vorige week woog mijn IC zo zwaar dat ik elke dag een beetje dieper wegzonk en mijn moraal het vriespunt bereikte. Ik kreeg slaag zoveel als ik wou en ik kon het proces niet afremmen. 

Ik zit al een tijdje met twijfels diep in mezelf, waar de FT ook contact mee kan maken en zij destabiliseren me enorm. Het resultaat is dat mijn IC niet eens hoeft te zoeken naar een stok om me mee te slaan, hij heeft een voorraad. En plots was er zoveel ruimte!

Zoals gewoonlijk ging het over mijn gewicht, lichaamsbeeld, gebrek aan vitaliteit wat in zijn ogen tot luiheid aanzet. Werkelijk alles wat ik ben/deed werd afgebroken. Tegen woensdagavond was het ondraaglijk. Na een hele intense nachtmerrie kon ik donderdagochtend met mijn vriend hierover praten en toen kwamen gelukkig de tranen. Beetje stoom aflaten. 

Daarna heb ik gedaan wat ik stap per stap geleerd heb: rechtgekrabbeld, iets bedacht wat ik normaal leuk vind, de hond onder de arm gepakt en op pad gegaan. Ik heb dan een vriendin gecontacteerd en zij had 's namiddags was tijd, en dat deed me zo'n deugd dat ik tegen vier uur helemaal opgefleurd was en me opnieuw een beetje mens voelde.

-=-=-=-

Vrijdag hebben we o.a. hierover gepraat in de therapie en hoewel de afloop positief was, werd er licht over mijn Lijden heengegaan. Daar krijg ik 'het' van en dus heb ik me geroerd en benadrukt dat het gvd wel een k-u-t-week was geweest waarin ik drie en een halve dan heel diep had gezeten. 

Het is zo belangrijk om ook erkenning te krijgen voor de pijn die je doormaakt en de wilskracht die het vraagt om de juiste stappen te zetten richting exit. Dat gewone mensen kort door de bocht gaan kan ik begrijpen, maar van mijn TT, mijn vriend en beste vriendin verwacht ik wel erkenning voor mijn diepere gevoelens. Die erkenning kwam er ook, mijn TT probeert altijd het positieve te zien en ik ben daar soms niet klaar voor - of helemaal klaar mee ;).

-=-=-=-

Deze week gaat het ietsje beter. Ik voel me minder overruled voor mijn IC en heb iets meer grip op de dingen. Maandag bij de FT was het wel weer van dat: zeer veel twijfel in de buik, geen mogelijkheid tot dieper gaan of steunpunten verankeren. Uieindelijk heeft ze het anders aangepakt, ik kan het niet uitleggen, maar ze gaf me mee dat ik de komende tijd mijn oog voor schoonheid en creativiteit bewust moet voeden want dat ik daar wel kracht uit kan putten. Goeie raad en nog leuk om te doen ook!

 

15:11 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.