08-05-17

Moeilijk om te genieten van mijn passie voor mode

Themanummer: 'I'm just a girl' van No Doubt

'The moment that I step outside
So many reasons
For me to run and hide
I can't do the little things
I hold so dear
'Cause it's all those little things
That I fear

'Cause I'm just a girl
I'd rather not be
'Cause they won't let me drive
Late at night
Oh I'm just a girl
Guess I'm some kind of freak
'Cause they all sit and stare
With their eyes
Oh I'm just a girl
Take a good look at me
Just your typical prototype
Oh, I've had it up to here!
'

 

Al van jongs af aan ben ik geinteresseerd in mode en beauty. Waarschijnlijk zit mijn moeder er voor iets tusen; zij werd er door mijn vader toe aangezet om zich heel mooi en modieus te kleden en ze maakte zich in het weekend altijd op. Ze was een hele mooie vrouw en ik keek enorm naar haar op. Al heel vroeg zat ik in haar make-up te snollen en probeerde ik stiekem alle lipsticks uit. Vanaf mijn zestiende mocht ik me eindelijk ook opmaken en daar heb ik geen dag langer mee gewacht.

Sindsdien schmink ik me iedere dag en verzorg ik mijn huid zeer goed. Ik ga graag modieus gekleed, volgens mijn eigen stijl - ik ben geen fashionista die blind de laatste trends volgt. Hoe ouder ik word, hoe soberder mijn stijl wordt en ik geniet ervan om die evolutie te zien plaatsvinden. 

Daarnaast heb ik een Passie voor handtassen. In mijn ogen kan je zelfs de meest sjofele outfit upgraden met een mooie handtas. Het is een van mijn grootste passies; ik kan wakker liggen van een mooie handtas en van de vraag of ik ze al dan niet zal aankopen. ;)

Helaas is dit een Passie waarop mijn interne criticus zich continu stort. Wanneer hij niks anders vindt, gaat hij een van de volgende paden op: ofwel mijn lichaamsbeeld, ofwel mijn passie voor mode en accessoires - ofwel beide, hij is van geen kleintje vervaardt.

Het is een feit dat 'de wereld' deze interesses vaak oppervlakkig vindt en belangrijke personen in mijn verleden hebben me hier zwaar over aangepakt. Mijn ex, bijvoorbeeld, veroordeelde me sterk voor mijn modegerichtheid en mijn ouders gingen dan weer veel te ver in hun eis dat ik me zou conformeren aan hun modebeeld. Beide brachten veel kritiek met zich mee en mijn IC heeft daar een mooi archief aan kritiek aan overgehouden. Gevolg is dat ik heel moeilijk kan genieten van een van mijn belangrijkste hobby's - je wordt er immers dagelijks mee geconfronteerd.

Het doet me pijn dat mijn belangrijkste medium van zelfexpressie constant wordt afgebroken in mijn hoofd. Het snijdt diep omwille van de oude kwetsuren die het oproept en het hindert me in het ervaren van de fun die mode en beauty uiteindelijk zijn. Ik kan er soms totaal niet meer van genieten en dat hangt mijn keel uit. 

Kon ik mijn IC maar liquideren... of zodanig negeren dat ik hem niet meer voel. Ik weet dat hij uit het stenen tijdperk stamt en een oude vorm van omgaan met angsten is, maar ik ben het zo BEU als te koude thee. Gvd

12:14 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.