06-04-17

Post 350!

Themanummer: 'Don't speak' van No Doubt

'Our memories
Well, they can be inviting
But some are altogether
Mighty frightening
As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me 'cause it hurts (no, no, no)
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me 'cause it hurts'

 

Vorige week verloor ik het contact met mezelf in een paniekaanval, en sindsdien regeert de angst voor de Angst, m.a.w. voor het moment waarop je alle controle verliest en in de hertraumatisatie gaat. Het lijkt wel alsof er daardoor een afsplitsing is tussen mezelf en een stuk van mezelf dat er niet bij wil zijn, dat dit niet wil meemaken en zich afzijdig houdt. Dat is best weird en aan de andere kant ook weer begrijpelijk. Ik zou ook het liefst gaan lopen van die angstige kant van mij die eigenlijk meer tot het verleden dan tot het heden behoort, en die ik in de toekomst liefst zo weinig mogelijk zou tegenkomen. 

Ik voel me wel gesteund door mijn omgeving, door mijn vriend natuurlijk, maar ook door mijn FT, mijn psy en vrienden en kennissen die van zich laten horen. Maar het zijn natuurlijk de kleine momenten; het altijd alleen eten bvb, die doorwegen. Een keer ergens bij aan tafel mogen schuiven, of mee een tasje koffie drinken zou bvb superleuk zijn. Maar dat beseffen mensen niet, omdat niet iedereen zo denkt. Als rasechte Kempische is voor mij eten en drinken = liefde, troost, samenhorigheid... maar dat geldt niet overal en voor iedereen. Ik probeer me daarin dus niet afgewezen te voelen. 

Morgen ga ik naar de TT. Benieuwd hoeveel van mezelf ik nu kan tonen en hoe diep ik contact met mezelf kan maken in deze periode. Bij de yoga lukte dat vrij goed, ik heb de nacht erna bvb voor het eerst in -tig tijd heerlijk geslapen tot onze hond me wakker fiepte wegend een maagprobleempje. Moet lukken, want ook mijn maag (en buik) zijn zeer opstandig deze week.

Nu ga ik me terugtrekken in mijn veilig plekje en een fijn programma kijken. R.U.S.T.

19:29 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.