07-03-17

Sorrow

Themanummer: 'River of Sorrow' van Antony and the Johnsons

'For we all know the baby has expired
Long ago she was pulled from the mire
And no precious liar or well-wisher
Can return the love that was stolen
Oh
River of sorrow
River of time, river
River of sorrow
Don't swallow this time'

 

Ik voel me verdrietig. Elke dag val ik terug op een harde stenen bodem en elke dag heb ik pijn. Vandaag tijdens de yoga voelde ik het verdriet extra intens, hoe ik mijn moeder en mijn verlangen naar een moeder ten grave draag.

In de therapie kwam het beeld van de Griekse onderwereld op, en hoe trauma op een bepaald intens moment aanvoelt als een dood. Zo kwam bij mij het beeld op van ik die op een bootje op de Styx vaar en mijn moeder, het idee van een ideale moeder en het verlangen naar de geborgenheid die ouders bieden naar de onderwereld breng. Het is moeilijk om licht te zien in die duisternis. Maar tijdens een visualisatie in de therapie lukte dat toch. Dat was een hele krachtige ervaring. Het beeld van het licht dat kan schijnen zodra de duisternis plaats ruimt.

Soms zie ik die dood als een doodgeboren kind in mij. Ik draag het met me mee, ik vind er geen uitweg voor. Het maakt mijn lichaam zwaar en duister. Maar naarmate mijn rouwproces vordert hoop ik dat er meer ruimte komt voor licht, en lucht - levensadem.

Wat ik momenteel doe is heel moeilijk, een van de moeilijkste dingen die je als kind kan doen. Het is dan ook een zware en pijnlijke periode. Maar ik ben trots op mezelf dat ik het ook echt doe. Na de lange weg die ik al afgelegd heb, is dit een cruciale grote stap. Wat me rechthoudt is de gedachte aan het licht dat er ook is, maar momenteel overschaduwd wordt. Wat verlang ik naar dat licht! Naar lichtheid! Naar peace of mind.

=-=-=-=

Positieve noot: het is eindelijk bewezen dat George Michael een natuurlijke dood gestorven is. Hij leed aan een hartafwijking en een bijkomende ontsteking van de hartspier. Als fan ben ik heel opgelucht dat deze fantastische man op een respectvolle manier herinnerd en begraven kan worden. Justice has been served

17:20 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.