26-02-17

Home sweet home

Themanummer: 'Starman' van David Bowie

 

Sinds donderdagavond ben ik weer thuis na een weekje bij mijn vriend. Het was leuk om eens van omgeving te veranderen, maar ook extreem vermoeiend. Zowel mijn vriend, als ik en de hond zijn door en door moe. Dat is deels te wijten aan het feit dat de hond in ons bed sliep en hij een hele onrustige slaper is. Soms zorgde dat voor grappige taferelen: bijna getongkust worden in het midden van de nacht, of een flapperend oor in je gezicht, maar al bij al was het uitputtend. Bij mij thuis slaapt de hond in een hondenren en toen we donderdagavond alleen (met kat) in bed lagen kregen we bijna de slappe lach van contentement. 

Het was ook leuk om mijn vrienden en kennissen (cf Meneer Konijn) weer te zien en te merken dat ze me gemist hadden. We hebben er een rustig weekend van gemaakt en toch ben ik nog steeds moe. Er is ook zoveel gebeurd de voorbije twee weken...

Vrijdag bij de FT werd er niet enkel gewerkt aan mijn hoofd/schouders, maar ook aan de buikstreek. De FT maakte na een tijdje contact met mij als kind - t.o.v. Mijn inwendig kind. Ze voelde hoe dat kind reeds vanop jonge leeftijd doordrongen was van een immens verdriet; 'gemarineerd in verdriet' noemde ze het. Dat kind kon geen kant op, met zo'n emotionele bagage die het niet begreep of kon vatten. Het legde zich er eerder bij neer en sleepte zich verder. Anderzijds voelde ze ook dat net die periode in mijn leven heel veel bijdraagt aan wie ik vandaag ben, in positieve zin. Mijn creativiteit, sensitieve omgang met mensen, fijnzinnige appreciatie voor muziek en kunst stammen uit dat 'melancholische gevoel' (woorden van de FT). 

Ik denk dat het dat diepe verdriet is dat aan de oppervlakte gekomen is door de brief die ik aan mijn ouders schreef. Een heel diep verdriet waarom je niet kan huilen, maar dat je wel heel diep en op heel fysieke wijze voelt, alsof een orgaan uit je lichaam getrokken wordt. Of alsof je een stamp in je buik krijgt. 

 

19:54 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.