21-01-17

Treurige week

Themanummer: 'Horizon' van Tourist LeMC

'T is al lang verlejen tijd
Da kik als kind docht da 'k kost tovere
Maar deze strijd, is fameus te zwaar
Da had 'k toen nog ni voor ogen
Na een jaar van men schieve verhale
Zitte ‘k ik me men hande in men haar
Knikkend me de kop van nee nee neej
'k Probeer heel veel, ma het zit me ni mee
Omgeve door probleme
Volg 'k ik de melodie
De tonen zen mijn treden
Tot da'k den horizon kan zien
'

Ik heb deze week heel diep gezeten. Ik zat in een loopgraf en hoewel ik de hemel boven mij zag, kon ik hem niet voelen. Ik voelde geen perspectief, ik zat daar maar te zitten, er kwam geen beweging in. Ik werd alsmaar triester en probeerde me elke dag weer omhoog te hijsen, maar het kleinste zuchtje wind blies me omver.

Ik voelde me onbegrepen, botste op gebrek aan empathie. Mijn vriend zat op zijn eiland en leek heel ver weg. Mijn kameraad wilde niet horen dat het niet ging en mijn FT zat in Thailand te wokken en yoga te beoefenen. Er leek geen weg uit het loopgraf en die was er ook niet tot mijn vriend vrijdag thuiskwam en we aan een gesprek konden beginnen. Woorden vlogen in het rond, neuzen snotterden, onbegrip werd begrip en frustratie vond een uitweg. De zenuwen kalmeerden en er keerde wat rust terug. We voelden ons opnieuw verbonden, dicht bij elkaar. Mijn eenzaam hart huilde niet meer.

Vandaag brengen we de dag samen door en praten we af en aan. Samen rusten is ook belangrijk, batterijen opnieuw opladen en de zon haar werk laten doen. 

Ik ben nu erg moe en ga wat rusten. Ik heb behoefte aan warmte, stilte en een comfortabele zetel met een hond die af en toe gelukzalig zucht en een lief dat er gewoon is. 

-=-=-=-

Morgen komt mijn nonkel op bezoek; de oom met wie ik mijn kindertijd heb doorgebracht en het enige overblijvende familielid dat me nog gekend heeft als kind. Ik kijk er enerzijds naar uit, en anderzijds heb ik toch altijd het gevoel dat hij een stukje moeder meebrengt - hij is immers haar broer. Hij heeft totale discretie beloofd en ik geloof hem ook, maar het gevoel van vertrouwen moet nog groeien. 

15:30 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.