09-01-17

Crossroads

Themanummer: 'Kissing a Fool' van George Michael - RIP

'Strange that you were strong enough,
To even make a start,
But you'll never find
Peace of mind,
Til you listen to your heart.'

 

Ik sta op een kruispunt. Visualiseer het als een herldere stroom, met enkele grote glibberige stenen waarover ik kan wandelen om de overkant te bereiken. De overkant is de positieve pool, de oversteek van het schuilen in het negatieve - het bekende - naar de droom, de wens, de angstaanjagende mogelijkheid: het positieve.

Ik voel dat ik er klaar voor ben, dat de setting er klaar voor is. Ik zie zelfs waar in het dorp de plek van de oversteek is. 

De pijn loslaten is moeilijk. Ask Hamlet. Maar ik wil het zo graag. Elke stap die ik de voorbije jaren heb gezet heeft dit als finaliteit gehad. In een hoekje van mijn hart heb ik de stroom al een paar keer overgestoken. Maar ik moet het 'in het echt' doen opdat het echt zou zijn, een landmark

-=-=-

Vroeger was het positieve the waste land. Ik was er doodsbang van, er lagen overal krokodillen op de wacht, geluk is futiel enz. Nu heb ik al meer positieve ervaringen met mensen en mezelf achter de rug, waardoor er blijkbaar een vrucht is beginnen te rijpen. Ze is klaar om te vallen en ik weet dat ik ze zal opvangen. De keuze is in feite al gemaakt. 

Ik was altijd bang dat ik dan mijn favo muziek en poëzie zou moeten opgeven, maar ik ben me al veel bewuster geworden van de invloed van de indrukken waarmee ik mezelf omring. Ik doseer al beter en gezonder dan vroeger, ik sta open voor het niet-cynische. Ik hunker naar authenticiteit en warmte en ik vind die meer en meer, rondom en in mezelf. 

-=-=-

Deze week maak ik hier in het dorp letterlijk de oversteek. Tot dan.

15:11 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.