22-11-16

Prikkeldraad en beton

Themanummer: 'You want it darker' van Leonard Cohen - RIP Respect

'They're lining up the prisoners
And the guards are taking aim
I struggled with some demons
They were middle class and tame
I didn't know I had permission to murder and to maim
You want it darker'

 

Ik voel al een tijdje dat er iets serieus geblokkeerd zit, dat ik niet aan mijn emoties kan, behalve wanneer ze zich  opdringen zoals bvb suicidegedachten/-gevoelens. Ik dacht dat de blokkade te maken had met mijn vriend die op buz trip was en dat het daarna wel weer los zou komen, maar niks van. Integendeel, de spanning in mijn lichaam zorgt voor veel spanningshoofdpijn.

Vandaag bij de kine sprak ik hierover terwijl ze bezig was en toen ik me concentreerde op wat ze deed en nadacht over de laatste weken, begreep ik dat ik nu al 'old style' aan het werken ben aan het betonneren van mijn emoties omdat kerstmis in zicht komt. De relatief korte opflakkering van het kersttrauma heeft mijn angst nog aangescherpt en hoewel ik er al bij al goed doorgekomen ben, heeft dat geen invloed op mijn zelfvertrouwen. 

Het deed wel deugd om op zijn minst een indicatie te hebben van hoe het in elkaar zit. Zo kan ik dit dan vrijdag bij de TT aankaarten en kunnen we ruimte maken om dichter bij mijn buikgevoel te komen.

Wat ik wel bizar vind is dat ik bvb wel ontroerd kan worden door iets op tv of in een boek of een kunstwerk. Maar van mijn eigen gevoelens ben ik compleet afgesneden. Een heel bizar gevoel voor een HSP, ik voel me dan ook niet echt mezelf. 

Ik heb de neiging om op zoek te gaan naar dingen die me raken, omdat ik WIL voelen. Zo wil ik graag naar de film 'Tonio' gaan kijken. Het boek was een onvergetelijke ervaring, en de film is naar ik lees in DS niet slecht. Ik hoop dat ze de film snel spelen in ons bioscoopje ;). Iets moet me toch uit deze emotionele coma kunnen trekken? (Ik twijfel eraan, maar het feit dat ik er nood aan heb vind ik een positief signaal. Blijkbaar ben ik sterker gehecht aan mijn HSP-zijn dan ik dacht)

12:29 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.