23-09-16

Krachtige therapiesessie

Themanummer: 'Wolken' van Alin Coen Band

'Das Wetter wird wieder / wolkig bis heiter / die Wolken ziehen weiter.'

 

Normaal gingen we tijdens de therapiesessie dinsdag een EMDR - traumabehandelingstechniek - rond de angst voor mijn ouders doen, in het bijzonder omwille van de niet aflatende intense angst dat ze voor mijn deur zouden opduiken. We hadden afgesproken dat ik een situatie waarin ik vroeger al zo'n angst ervoer zou opduikelen als beginpunt voor de behandeling. 

Ik heb een hele week geprobeerd om aan zo'n situaties te denken, maar mijn hersenen weigerden er dieper op in te gaan, alsof je in een auto zit die plots niet meer naar links wil afslaan... Heel bizar, maar ik wilde me ook niet forceren, daar was ik te moe voor. Het voelde niet juist om iets te forceren. 

Mijn TT was van dezelfde mening en ipv te vertrekken vanuit de angst, zijn we vertrokken vanuit strategieen die ik nu reeds gebruik om met stress om te gaan. We hebben er vier opgelijst, en ze elk een codenaam gegeven:
1. Happy place 2. Evolutie 3. Trust 4. Self-Respect

We zijn op iedere strategie dieper ingegaan en we hebben het lichaam er telkens nauw bij betrokken: waar voel je de stress verminderen, hoe voelt dat, wat zijn de signalen, etc... Bij het beginpunt moest ik met mijn gedachten naar de angst dat mijn ouders voor de deur zouden staan gaan, en hem quoteren van 0 tot 10. Zonder twijfel 10! Na de sessie stelde de TT dezelfde vraag en was de angst duidelijk gezakt tot een 5!!! Ongelofelijk. Ik voel het ook thuis, ik schrik niet meer op bij iedere schaduw en auto die passeert. Bangelijk. 

Door de angst die verminderde, ging er druk van de ketel en ben ik de voorbije twee dagen een wrak geweest. Enorm veel pijn, extreme vermoeidheid, lethargie... Computer said nooooo. ;) Sinds mijn bezoek aan de FT (kine) gisteren gaat het een stuk beter; ik hoop dat het zo blijft! 

Intussen is mijn vriend ook toegekomen en ben ik naar de kapper geweest, wat me ook altijd een boost geeft. Girls will be girls ;);)

Therapie is verdorie een krachtig proces. Ik raad het iedereen aan. Het is het ploeteren in het verleden waard.

10:39 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.