05-09-16

Weekend horribilis

Themanummer: 'The Wrong Crowd' van Tom Odell(o)

 

De beste vriend van mijn vriend ken ik al meer dan 6 jaar en het heeft vroeger nooit geboterd tussen ons. Toen we elkaar pas leerden kennen, heeft hij mijn kindje een paar keer gekwetst of geprovoceerd en zij is dat nog niet vergeten. In tussentijd heeft het leven hem een paar klappen gegeven en is hij wat gekalmeerd. Ik heb hem een paar keer gezien het afgelopen jaar en we zijn allebei geevolueerd. Ik kan me beter afgrenzen en hij wil niet langer iedereen in zijn omgeving domineren.

Vandaar dat hij en zijn nieuwe vriendin bij mij thuis uitgenodigd waren ter ere van zijn veertigste verjaardag. Het was de eerste keer dat hij bij mij uitgenodigd was; ik had de boot altijd afgehouden omdat ik me slecht voelde in zijn gezelschap en mijn huis is mijn veilig plekje. Weinigen zijn uitverkoren om daar een voet binnen te zetten.

-=-=-=-=-

Al een paar weken op voorhand was het bezoek latent in mijn gedachten aanwezig en ik had duidelijke afspraken met mijn vriend willen maken om de stress voor mij te beperken. Dat liep niet zo vlot, waardoor ik vorige week vanaf woensdag echt stress begon te krijgen en kwaad werd op mijn vriend omdat hij naliet de afspraken waarom ik vroeg (wat eten we, wie koopt/doet wat...) te concretiseren. Vrijdag was ik op van de spanning, hoewel ik wist dat het allemaal zou meevallen. Het probleem is dat mijn kindje is blijven hangen in de angstfase en dat haar angst niet afneemt naarmate de situatie normaliseert. 

Vrijdagavond was gezellig, al vond ik het heel moeilijk om mijn oude masker niet opnieuw boven te halen. Gelukkig is zijn vriendin een superlieve, aangename vrouw en met haar kan ik wel rustig praten, dus zo lukte het wel.

Zaterdagochtend: Heel veel hoog-cervicale pijn, sinusaanval en 's namiddags migraine. Ik ben pas vandaag terug de oude. Wat een hoge prijs oom te betalen!

-=-=-=-=-

Na een imaginair gesprek met mijn psy besef ik dat ik me in feite nog steeds niet goed voel in zijn gezelschap, en dat de kleine verbeteringen in zijn gedrag uiteindelijk niks uitmaken. Het klikt niet, hij maakt ronduit vijandige gevoelens in me los en ik verkeer liever niet in zijn gezelschap.

Het volgende bezoek zal niet voor direct zijn :-)

12:28 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.