27-07-16

Baaldagje

Themanummer: 'Theme from Midsomer Murders'

 

Gisteren voelde ik me al onrustig en opgelaten. Ik had 's namiddags afgesproken met een kameraad en hoewel het gezellig was, was ik achteraf op. De hond was extreem vervelend en het was veel te benauwend warm voor ons beiden. Vanochtend wilde ik een beetje poetsen en hoewel ik geen zwaar werk had gedaan, was ik achteraf stikop. Ik was vooral mentaal moe. Het hing me allemaal mijn voeten uit.

Ik besloot om een frisse neus te halen en een krant te kopen. De krantenwinkel heeft in de zomer The Times en daar kan ik zo van genieten! Vandaag was er helaas geen krant geleverd en ook daar was geen troost te rapen. De hond en ik wandelden verder naar een terrasje voor wat frisse lucht en om te bladeren door een tijdschrift, maar ik voelde me heel ongemakkelijk voor de drukte en de donkere wolken in mijn hoofd. We zijn huiswaarts gekeerd en hebben een goed dutje gedaan, ondanks de buurman die opnieuw in de weer was met zijn tractor en een hels kabaal maakte. Wat zou ik hem graag eens pesten tot hij zich zo ergert aan mij als ik aan hem!

Na een goed dutje voelde ik me iets beter, maar buiten zitten was er nog steeds niet bij door de idioot met zijn vierdehands tractortje. Grrr. Gelukkig lees ik momenteel een heel spannend boek en kon ik zo mijn gedachten alsnog verzetten. Enkele uren en een verfrissende douche later is het lawaai opgehouden en heb ik rustig kunnen genieten van een glaasje rode wijn bij mijn boek.

Het is de mentale vermoeidheid die het zwaarste weegt, die loomheid die elke actie ten voordele van jezelf saboteert. Ik wil al een hele week naar de supermarkt gaan, maar het lukt niet. Ik vind het momenteel moeilijk om op dat vlak goed voor mezelf te zorgen. Het kost allemaal zoveel energie. Altijd boodschappen doen, afwassen, opruimen, poetsen... Dat zou het enige zaligmakende zijn aan vakantie, dat ik dat niet meer hoefde te doen. Mijn vriend eet in de kantine van zijn werk en heeft een afwasmachine, hij hoeft vaak niet eens naar de supermarkt te gaan. Zo makkelijk! Soms kunnen kleine dingen zo zwaar wegen, omdat er grote dingen zijn die op de achtergrond energie vreten.

De hond is vandaag gelukkig een beetje braver en hij slaapt heel veel, dus ik vermoed dat hij moe was en lastig. De poes heeft hem goed uitgeput door hem uit te dagen en achter zijn veren te zitten. Nu kan ik hopelijk zelf rustig gaan zitten en genieten van een aflevering van Midsomer Murders. Troost op TV. Alleen al van de begintune ontspan ik, heerlijk. ;)

20:26 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.