14-07-16

De teugels vieren

Themanummer: 'I treni a vapore' door Fiorella Mannoia

Het nummer dat ik koos is een prachtig nummer en het herinnert me eraan dat het leven geen TGV is, maar eerder een stoomtrein. Evolueren en groeien kost tijd, zowel persoonlijke groei als relaties tussen mensen. Vallen en opstaan gaat niet tussen de soep en de patatten. Dat vergeet ik al wel eens, ongeduldig als ik ben van nature.

De spanning in mijn lichaam neemt beetje bij beetje af, al is het elke ochtend weer erger. Waarschijnlijk stijft het 's nachts op en de nachtmerries helpen me ook niet om ontspannen te slapen, natuurlijk. Toch onthoud ik vooral dat het beter gaat en hoop ik dat het in de goeie richting verdergaat. Mijn FT probeert een gaatje in haar agenda te vinden voor me, en dat zou me veel deugd doen, maar het is afwachten.

-+-+-+-

Gisteren ging ik op de weegschaal staan en ik constateerde dat ik 3kg meer woog dan vorige zomer. Bizar genoeg kan ik het mij niet aantrekken. Who cares? Ik dacht terug aan hoe ik toen vermagerd was, en dat begon met de detox in maart. Dat kon ik dit jaar niet opbrengen. Daarna liep ik de hele zomer extreem overprikkeld rond en kon ik eenvoudigweg niet meer eten van de stress en IBS. 

Nu is het opnieuw zomer en er is veel veranderd. Ik ben me veel meer bewust geworden van wat HSP zijn betekent voor mij en van wat ik nodig heb om beter te functioneren. Zo heb ik afstand genomen van bepaalde mensen, zoek ik rustigere plekjes op om een cappu te drinken en zit ik doorgaans zelf in de driver's seat. Ik laat me minder leiden door de vragen of verwachtingen van anderen en zoek veel vaker thuis rust op. Mijn hoofd is leger, ik eet beter en geniet meer van de kleine momenten. Het loopt niet perfect, dat zal het nooit doen! Dat hoeft ook niet. Maar even terugblikken helpt wel om te zien dat je wel degelijk vooruit gaat, en dat is een opsteker voor de moraal.

-+-+-+-

Gisteren probeerde ik de pijn te bezweren door contact te maken met mijn lichaam en mijn kindje, zoals ik dat doe bij de FT. Na een tiental minuten mediteren/mentaliseren voelde ik me rustiger en beter in staat om te ontspannen. Ik ga vanaf nu iedere dag tijd maken voor die oefening, zelfs wanneer het goed gaat. Mogelijks verkleint deze oefening de kans dat mijn IC tussen ons komt te staan en dat mijn kindje en ik het contact met elkaar verliezen. Dat verzwakt ons allebei en daar wordt niemand beter van.

-+-+-+-

Mijn vriend neemt dit WE een extra dag vrij, dus we hebben de tijd om te lanterfanten en bij te praten. Ik hoop dat het een ontspannend effect zal hebben en dat we kunnen verder bouwen aan de brug tussen ons. 

10:58 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.