18-05-16

Een engel fluisterde in mijn oor

Themanummer: 'Let her down easy' door George Michael (origineel Terence Trent D'Arby)

 

Gisteren had ik een toffe dag, waaronder een bezoek aan de FT. Aangezien ik al een week veel last heb van mijn IBS werkte ze dit keer op mijn buik en ze voelde daar veel spanning, als een soort van positieve energie die zodanig bergop moet gaan dat ze niet vooruit geraakt. Intussen was ik aan het vertellen over het bezoek bij de TT en terwijl ik vertelde vielen voor mij de puzzelstukken ineen. Dat is zo zalig, wanneer dat gebeurt! 

's Avonds keek ik naar een aflevering van Falco en daarna zapte ik wat, iets wat ik zelden doe. Plots kwam ik terecht bij een documentaire over het live galaconcert van George Michael in de Opéra Garnier in Parijs. Ik hoorde de eerste tonen van 'I'm going to a town' en het was alsof er iets heiligs neerdaalde op aarde, pal naast mij. Het was een prachtige weergave van zijn concert in de Opéra, gelardeerd met flarden van de repetities, de gasten (Line Renaud beweerde zijn grootste fan in Frankrijk te zijn) en met een voice-over van the man himself. Fantastisch! 

Hij is de eerste popartiest die in het HQ van de Parijse cultuursnobs (de woorden van JP Gaultier) is mogen optreden, ter ere van zijn dertigjarige carrière en omdat hij zich uitgesproken engageert voor AIDS awareness. Hij heeft er altijd open over gesproken, ook toen dat nog niet bon ton was, en heeft al veel geld ingezameld voor AIDS-research. 

Ik aanschouwde die prachtige welbespraakte man met zijn zijden stem in die mooie historische locatie en kreeg kippenvel. Toen zong bij 'Let her down easy' en werd ik overmand door emotie. Zo mooi, zo gevoelig gezongen. Prachtig. 

Voor mij leek het wel een geschenk dat ik per toeval op dit programma botste en er grenzeloos van kon genieten.

Hem ontmoeten zou een droom zijn die werkelijkheid wordt, al zou ik waarschijnlijk flauwvallen. ;);) Mijn grote droom is om in een kleine zaal, met een man of twintig, naar hem te kunnen luisteren, in alle intimiteit en zonder groot orkest of publiek. Simpelweg George, dien avond en die rooze. 

19:56 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.