14-04-16

Stel dat...

Themanummer: 'Sometimes it snows in April' door Prince

 

Stel dat... de waanzin ophoudt, iedereen zijn job doet en ik zaterdag naar Portugal kan vertrekken met mijn vriend en hond. Wat een zakelijke transactie zou moeten zijn is momenteel een loterij en ik hoef niet uit te leggen in welke mate mij dat extra stress heeft opgeleverd.

Ik zou het liever over iets anders hebben. Ik ben namelijk twee mixed tapes aan het maken zodat we in de huurauto fatsoenlijke muziek hebben, samen met enkele cd's waaronder vaste waarden zoals de nieuwe cd van de Admiraal, de live cd van Vasco Rossi en een cd van Ozark Henry.

Ik zit dus voor mijn Mac en scroll door mijn muziek. Ik heb maar 2 cd's dus ik moet me beperken. Dat maakt het nog leuker en spannender. Daarenboven moet ik helaas rekening houden met mijn vriend wiens muzikale smaak te wensen overlaat. Hij haat Sigur Ros, hij vindt Radiohead te moeilijk en alles wat enigszins een 'wall of sound' is haat hij ook. Soms betrap ik hem erop dat hij naar weirdo's zoals CW Stornering luistert. I mean seriously?!? En dan spreek ik nog niet eens over het feit dat zijn beste vriend naar Balkanmuziek luistert. Wereldmuziek. Breek me de bek niet open. surprised

Anyway, terwijl ik door mijn bibliotheek scroll bedenk ik me hoeveel prachtige songs er zijn, en het valt me op hoe ik steeds aangetrokken word door aangrijpende nummers, eerder dan vrolijke deuntjes. De muziek is een van de weinige plaatsen waar de donkerte in mezelf een mooie plaats krijgt wanneer ze vertolkt wordt door Nick Cave, Anthony of Prince. Om maar te zwijgen van Jonsi, Radiohead en Tom Waits. Enz.

Ik kan niet wachten om de nieuwe Admiraal eindelijk te ontdekken. Ik heb een gesigneerd exemplaar kado gekregen kiss en ik weet nu al dat het DE cd van de reis gaat worden. Gelukkig hoort mijn vriend hem ook graag, het is namelijk op een concert van den Admiraal dat wij naar mekaar toe zijn gegroeid in romantische zin. 

Ik zal opgelucht zijn wanneer we eindelijk in Portugal zijn. Door de plotse staking besefte ik pas hoe graag ik wil vertrekken en alles even achter me laten. Oef. 

20:25 Gepost door Maja DeBei | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | | Pin it! |

Commentaren

Verleden zaterdag hoorde ik hem op Radio 1 vertellen dat hij ook een nummer geschreven had: 'Don't follow your dreams, investigate them'. Hij wilt zich hier mee afzetten tegen het Amerikaanse 'Follow your dreams'. Dit vind ik zo goed! Het nummer heeft spijtig genoeg de plaat niet gehaald ...Misschien horen we het ooit op een 'rarities & B-sides' achtig iets : )

Gepost door: R8 | 15-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.